Servicii

Prelucrari mecanice

AIAC-PRELUCRARI-MECANICE

Frezarea este operatia de prelucrare mecanica prin aschiere pe masini-unelte de frezat,  cu scule numite freze.

In cazul frezarii,  miscarea principala de aschiere este executata de scula, iar miscarea de avans, de piesa de prelucrat.

 

Strunjirea este operatia tehnologica de prelucrare prin aschiere a unui material cu ajutorul unui strung.  Miscarea principala relativa dintre piesa si unealta este miscarea de rotatie.

Specific pentru strunjire,  spre deosebire de alte prelucrari prin aschiere este rotirea piesei de prelucrat,  nu a sculei (uneltei).  Aschierea se obtine prin actiunea continua a uneltei,  care este un cutit de strung.

Proiectarea este reprezentarea schematica a unui corp pe o suprafață, conform anumitor reguli prestabilite.

Pentru realizarea acestei operatiuni se folosesc diversi pasi, printre care masuratori, schite dar si reprezentare vectoriala computerizata.

Proiectare

AIAC-proiectare

Sudura

Sudarea manuala TIG – WIG este adeseori considerata ca fiind cel mai dificil procedeu de sudare utilizat in industrie.  Deoarece sudorul trebuie sa mentina o lungime mica a arcului electric,  este necesara o atentie sporita si o buna indemanare pentru a preveni contactul dintre electrod si piesele de sudat.

Principiul sudarii MIG – MAG

Arcul electric arde intre un electrod care se topeste  si piesa de sudat. Gazul de protectie este fie inert, fie activ.

Automatizarea este o ramura a tehnicii,  al carei scop este ca masinile si instalatiile sa lucreze automat,  deci independente de o continua si / sau directa interventie a fortei de munca umane.

Metodele si solutiile aplicate sunt un rezultat al modelarii fenomenelor fizice reale:

  • Masuratori
  • Comanda
  • Reglare
  • Comunicare
  • Implementare

Automatizari

AIAC-automatizari